Banca Barclays a fost amendata cu 2,45 milioane de lire sterline (2,8 mil. euro) de catre autoritatea pietelor financiare (FSA) din Marea Britanie, din cauza raportarii incorecte a tranzactiilor, remarcand probleme serioase in cadrul acestui sistem, relateaza AFP.
FSA a precizat ca grupurile financiare sunt obligate sa trasmita datele cel tarziu pana la inchiderea sedintei ce urmeaza unei tranzactii. Astfel, autoritatea poate detecta delictele de tranzactionare cu informatii privilegiate sau incercarile de manipulare a pietei.

FSA a descoperit neregulile in datele furnizate de Barclays in timpul unei anchete derulate la o alta societate, suspectata de un posibil abuz de pozitie dominanta.

FSA a demarat o ancheta in cadrul Barclays, care a dezvaluit un numar important de erori in datele furnizate.
Directorul pentru piete din cadrul FSA, Alexander Justham, a subliniat ca raportarile "complete si exacte sunt o parte esentiala a muncii de monitorizare a pietelor de catre FSA".

Justham a recunoscut ca amenda este "mult mai ridicata" decat cea aplicata in cazurile precedente, ceea ce reflecta, potrivit declaratiilor facute de acesta, "caracterul serios al greselilor facute de Barclays", in contextul in care FSA a solicitat in repetate randuri bancilor importante sa furnizeze date exacte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri