Numarul cetatenilor americani ce au semnat cereri initiale de somaj a scazut in saptamana ce s-a incheiat la 5 septembrie pana la cel mai mic nivel din iulie, semn ca piata muncii se deterioreaza intr-un ritm mai lent.
Numarul cererilor a coborat saptamana trecuta cu 26.000, la 550.000, scadere mai mare decat estimau analistii, de la a nivelul revizuit de 576.000 din saptamana precedenta, arata datele publicate de Departamentul Muncii. Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut la cel mai redus nivel din luna aprilie, scrie NewsIn.

Piata muncii ar putea incepe sa se stabilizeze, dupa 20 de luni consecutive de pierderi de locuri de munca, sustin economistii. Chiar si asa, unii experti prevad ca firmele nu vor incepe sa faca angajari in urmatoarele luni, iar cel mai recent sondaj Bloomberg arata ca rata somajului ar putea atinge 10% la inceputul anului viitor.

"Exista inca numeroase probleme, insa, in contextul in care conditiile se imbunatatesc, acest lucru ar trebui sa se observe in statisticile de somaj", a declarat Maxwell Clarke, economist in cadrul IDEAglobal. "Odata cu imbunatatirea perspectivelor economice, nevoia de concedieri scade", a adaugat el.

Economistii prevedeau ca numarul cererilor initiale de somaj va scadea de la nivelul afisat anterior, de 570.000, pana la 560.000, potrivit unui sondaj Bloomberg. Estimarile au variat intr 535.000 si 570.000 cereri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri