Numarul americanilor care au semnat cereri initiale de somaj a scazut neasteptat de puternic in saptamana ce s-a incheiat la 12 septembrie, ceea ce arata ca piata muncii se deterioreaza intr-un ritm mai lent, in contextul in care economia iese din recesiune, relateaza Bloomberg.
Numarul cererilor a coborat saptamana trecuta cu 12.000, la 545.000, de la nivelul revizuit de 557.000 din saptamana precedenta, arata datele publicate de Departamentul Muncii si citate de Bloomberg, conform NewsIn.

Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a crescut in saptamana anterioara.

Piata muncii ar putea incepe sa se stabilizeze, in contextul in care raportele private si guvernamentale intaresc ideea ca economia isi va relua cresterea in acest trimestru.

Economistii consultati de Bloomberg in aceasta luna sustin ca rata somajului va creste la 10% in acest an, fapt ce subliniaza ca angajarile nu se vor relua in urmatoarele luni si ca revenirea nu va fi sustinuta de consum.

"In mod clar, firmele au redus disponibilizarile, dar chiar si asa va fi greu sa generam cresteri semnificative ale consumului fara cresterea angajarilor", a declarat Tom Porcelli, economist in cadrul RBC Capital Markets, inainte de prezentarea raportului.

Economistii prevedeau ca numarul cererilor initiale de somaj va creste la 557.000, de la nivelul afisat anterior, de 550.000, potrivit unui sondaj Bloomberg. Estimarile celor 34 de analisti au variat intre 530.000 si 580.000 de cereri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri