Saracia este in crestere pentru 74% dintre europeni, potrivit unui sondaj care vizeaza patru tari - Franta, Marea Britanie, Spania si Polonia, relateaza AFP.
Cresterea saraciei este resimtita cel mai acut in Franta, 92% dintre francezi considerand ca ea este in crestere, in timp ce 72% dintre francezi spun ca este "in crestere puternica", devansand astfel britanicii (73% in crestere, dintre care 38% in crestere puternica), spaniolii (70% in crestere, dintre care 44% in crestere puternica) si polonezii (62%, 26%), potrivit sondajului realizat de Ipsos si asociatia Secours Populaire, citat de NewsIn.

Aproape un european din doi s-au confruntat cu dificultati financiare, regulat si major, in viata sa de zi cu zi in cursul anului, in primul rand in privinta accesului la cultura si distractie (51%), apoi in privinta cumpararii de "imbracaminte convenabila" (44%) si in privinta locului in care stau.

Procurarea unei alimentatii echilibrate a fost dificila pentru mai mult de un european din trei anul acesta.

Sondajul este publicat intr-un numar exeptional al Convergence, lunarul Secours populaire, consacrat celor 78-100 milioane de persoane din UE care traiesc cu mai putin de 850 de euro pe luna.

El a fost realizat pe internet in perioada 24-29 iulie pe un esantion de 2.000 de europeni de peste 16 ani (cate 500 in fiecare tara).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri