Cheltuielile de consum din Statele Unite au inregistrat in august cea mai mare crestere din 2001, indicand ca economia incepe sa isi revina din cea mai grava recesiune a ultimelor decenii.
Cresterea de 1,3% a depasit estimarile si a urmat unei cresteri de 0,3% in luna precedenta, care a fost, de asemenea, peste previziunile analistilor, a anuntat Departamentul Comertului. Nivelul veniturilor a crescut cu 0,2% pentru a doua luna consecutiv, pe fondul incetinirii inflatiei, relateaza Bloomberg, citeaza NewsIn.

Companiile auto printre care si General Motors, au beneficiat de programul de prime de casare in valoare de 3 miliarde dolari. Estimarile legate de scaderea achizitiilor de autoturisme, de luna trecuta, arata ca astfel de ritmuri vor fi greu de sustinut, in contextul in care programele de stimuli expira si populatia se confrunta cu somajul in crestere si cu stagnarea veniturilor.

"Situatia nu este determinata numai de primele de casare, nivelul cheltuielilor revine si in alte sectoare. Pare sa fie o revenire lenta si constanta. Piata muncii este esentiala pentru a determina daca populatia va continua sa cheltuiasca in al patrulea trimestru", a declarat Chris Rupkey, economist in cadrul Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Economistii prevedeau ca nivelul cheltuielilor va creste cu 1,1%, dupa o crestere anuntata initial la 0,2% in luna precedenta, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri