Australia a devenit primul stat din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), un forum al statelor dezvoltate ale planetei, ce a majorat nivelul dobanzii cheie, de la 3% la 3,25%.
Dupa anuntarea majorarii dobanzii cheie de la nivelul considerat "de urgenta", situat la minimul ultimilor 49 de ani, guvernatorul bancii centrale, Glenn Stevens, a spus ca economia Australiei a fost "mai puternica decat se estima" si ca increderea a revenit, anunta NewsIn.

Dolarul australian, una dintre monedele cele mai tranzactionate din lume, s-a apreciat puternic in sedinta anterioara, pe fondul asteptarilor legate de o majorare a dobanzii.

Banca centrala a Israelului a fost in august prima institutie de acest gen dintr-o tara dezvoltata ce a majorat dobanda cheie de la agravarea crizei, in septembrie 2008.

Insa majorarea din Australia este considerata mai semnificativa, avand in vedere dimensiunea mult mai mare a economiei. Masura va fi analizata atent de alte tari din regiunea Asia-Pacific, care iau, de asemenea, in considerare o majorare a dobanzilor.

Rory Robertson, strateg in cadrul Macquarie Research, a declarat ca decizia de majorare ar putea avea la baza cererea puternica de locuinte din Australia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri