JPMorgan Chase & Co, cea de-a doua banca din Statele Unite ca active, a anuntat ca profitul net a crescut aproape de sapte ori in al treilea trimestru, depasind estimarile analistilor, pe fondul cresterii instrumentelor financiare cu venituri fixe, relateaza Bloomberg.
Profiturile au avansat la 3,59 miliarde dolari, sau 82 centi/actiune, de la 527 milioane dolari, sau 9 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, cand fusese apogeul crizei financiare. Analistii mizau, in medie, pe castiguri de 51 centi/actiune, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Rezultatele din al treilea trimestru al anului trecut au inclus o pierdere de 640 milioane dolari din preluarea Washington Mutual, scrie NewsIn.

Castigurile din instrumentele cu venituri fixe au crescut la un nivel record de 5 miliarde dolari, de la 3,6 miliarde dolari in perioada similara din 2008.

"JPMorgan va fi o vedeta", a declarat Malcolm Polley, director de investitii in cadrul Stewart Capital Advisors. "Daca ai suficient capital, atunci te poti extinde si poti incerca sa gasesti o iesire din probleme", a spus Polley inainte de publicarea rezultatelor.

Banca a adaugat 2 miliarde dolari la stocul de credite de consum, aducand nivelul acestora la 31,5 miliarde dolari, sau 5,3% din totalul creditelor.

"Costurile de creditare raman ridicate si sunt estimate sa ramana asa in viitorul apropiat. Chiar daca observam semnale de stabilizare a creditelor de consum, nu suntem inca siguri ca tendinta va continua", a declarat directorul executiv al bancii, Jamie Dimon.

JPMorgan este prima mare banca americana ce afiseaza castiguri. Goldman Sachs Group ar putea anunta joi ca profiturile aproape s-au triplat, la 2,4 miliarde dolari, potrivit analistilor, care estimeaza pentru Citigroup, ce urmeaza sa-si prezinte rezultatele joi, o pierdere de 2,55 miliarde dolari, marcand cel de-al sasele trimestru neprofitabil din ultimele opt.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri