Compania postala din Marea Britanie, Royal Mail, intentioneaza sa recruteze 30.000 de angajati temporari pentru a rezolva situatia celor peste un milion de scrisori si colete blocate de greve si pentru a face fata cresterii activitatii inainte de Craciun, starnind protestele sindicatelor.
Astazi (n.r: duminica), mai multe sindicate au criticat decizia Royal Mail, in contextul in care mai multe greve regionale afecteaza distributia curierului de mai multe saptamani. In plus, sindicatul CWU (Communication Workers Union) a depus joi un preaviz de greva de 48 de ore, care va avea loc saptamana viitoare, in zilele de joi si vineri, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Ultima greva nationala a avut loc in acest sector in 2007. Sindicalistii au revendicari legate de salarii, locuri de munca si administrarea companiei.

Conducerea Royal Mail a anuntat duminica ca va recruta pentru o durata limitata 30.000 de salariati, adica dublu fata de personalul angajat temporar in mod normal inainte de Craciun. Compania postala britanica are 120.000 de angajati.

"In acest an, avem nevoie de mai multe mii de salariati temporari suplimentari si ei vor fi angajati mult mai devreme, in perioada toamnei", a precizat directorul general al Royal Mail, Adam Crozier.

Potrivit companiei, circa 5.000 de persoane din managementul grupului vor ajuta la trierea si distribuirea curierului si vor fi realizate cinci centre temporare de triere. Secretarul general al sindicatului CWU, Billy Hayes, considera ca initiativa companiei este "stupida" si ca aceasta nu va rezolva conflictul de munca, ci il va agrava.

De asemenea, seful unui alt sindicat, GMB, a subliniat ca actiunile anuntate de Royal Mail ies din cadrul agreat cu sindicatele, precizand ca exista legi stricte care interzic angajatorilor si firmelor de recrutare sa angajeze salariati temporari pentru a sparge o greva.

Negocierile dintre conducerea companiei si sindicate urmeaza sa fie reluate luni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri