Presedintele rus Dmitri Medvedev a criticat companiile de stat, majoritatea fiind create in timpul mandatului lui Vladimir Putin, solicitand privatizarea sau inchiderea lor.
"Cred ca am pierdut la un moment dat controlul asupra infiintarii intreprinderilor publice", a declarat acesta.

"Asta nu inseamna ca trebuie sa se inchida maine. Vor continua sa functioneze, insa, in cele din urma, se va pune intrebarea: le vom privatiza sau le vom lichida" , a adaugat acesta, conform NewsIn.

"Companiile publice care au fost create pentru o anume perioada si care traiesc acum numai datorita fondurilor de stat trebuie pur si simplu sa dispara. In schimb, cele care inca mai sunt necesare vor trebui sa isi schimbe structura juridica. Nu avem nevoie de astfel de structuri", a explicat presedintele rus.

Guvernul Rusiei a infiintat mai multe companii de stat in perioada mandatului lui Vladimir Putin, in sectoare de armament (Rosoboronexport), nanotehnologii (Rosnanotekh) si energie nucleara (Rosatom).

Potrivit unor analisti, structura lipsita de transparenta a acestor companii a permis apropiatilor lui Putin, precum Serghei Cemezov, care conduce Rostekhnologui, sa actioneze fara control.

Pe 7 august, Medvedev i-a cerut procurorului general Iuri Tchaika sa controleze aceste companii publice si sa verifice modul in care sunt utilizate fondurile alocate de stat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri