Banca americana de investitii Lazard a afisat in trimestrul al treilea un profit de 37,4 milioane de dolari, ori 41 de centi pe actiune, peste asteptarile analistilor de pe Wall Street, scrie The Wall Street Journal.
Analistii chestionati de Thomson Reuters estimau castiguri de 37 de centi, la venituri de 400 de milioane de dolari. Veniturile bancii au sporit, de asemenea, cu 1,5% la 411,7 milioane dolari.

In aceeasi perioada a anului trecut, Lazard a afisat pierderi in valoare de 77 milioane de dolari, rezultat ce a inclus si o plata de 192,1 milioane de dolari pentru achizitia restului diviziei sale de asset-management, fara de care, Lazard ar fi afisat un castig de 44 de centi.

Rezultatul financiar din T3 semnaleaza faptul ca banca ramane puternica pe piata, la doua saptamani de la decesul neasteptat al directorului executiv, Bruce Wasserstein. „Este o pierdere pentru firma. Si a fost greu pentru mine, personal, am pierdut o persoana pe care o cunosc de 25 de ani”, a precizat CEO-ul interimar, Steven J. Golub, intr-un interviu pentru Dow Jones Newswires.

Totodata, rezultatul este vazut ca un testament al lui Wasserstein la conducerea firmei, cu o istorie de 161 de ani, in conditiile in care strategiile sale au ajutat banca de investitii sa evite turbulentele create de criza financiara principalilor concurenti.

Golub nu a dorit insa sa comenteze despre procesul de succesiune pe care conducerea bancii il intreprinde, in prezent. De altfel, in afara de directorul executiv interimar, printre posibilii candidati la sefia bancii se numara si alti executivi, printre care Kenneth Jacobs, Charles Ward si Gary Parr.

Moartea lui Wasserstein
a reprezentat o noua lovitura pentru banca de investitii Lazard, care l-a pierdut in urma cu doi ani pe Michael Biondi, 50 de ani, un alt lider respectabil al casei de investitii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri