Vienna Insurance Group (VIG) a afisat in al treilea trimestru un profit net in scadere cu 10,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care cererile de despagubiri in urma ploilor cu grindina ce au lovit Austria in august au contrabalansat castigurile din investitii.
Profitul trimestrial dupa cheltuielile minoritare a scazut cu 10,7%, la 83,25 milioane euro, iar profitul inainte de taxe a fost de 110,25 milioane euro, in perioada iulie-septembrie, in timp ce primele brute subscrise au avansat cu 3%, la 1,85 miliarde euro.

Vienna Insurance, cel mai mare grup de asigurari din Europa emergenta, a precizat ca furtunile cu grindina au dus la cresterea cu 8% a cheltuielilor cu daunele in al treilea trimestru, anunta NewsIn.

Rezultatul financiar a crescut cu 36%, la 256 milioane euro, in contextul ameliorarii pietelor financiare.

In primele noua luni din 2009, VIG a inregistrat prime brute subscrise de 6,11 miliarde euro, in crestere cu 1,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul consolidat inainte de taxe a atins 340,5 milioane euro.

Grupul a anuntat ca se asteapta ca restul anului sa fie "linistit", insa nu a oferit o previziune precisa asupra castigurilor de la sfarsit de an.

"Conducerea companiei se asteapta la o evolutie destul de linistita pentru restul anului 2009, in cazul in care nu vor aparea surprize in piete", a precizat Vienna Insurance Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri