Bangladesh-ul a estimat ca are nevoie de un ajutor de 10 miliarde dolari din partea tarilor bogate in urmatorii patru ani pentru lupta impotriva incalzirii globale, ceea ce inseamna dublul sumei calculate anterior, a precizat ministrul mediului Hasan Mahmud.
"Avem nevoie de cel putin 10 miliarde dolari in urmatorii patru ani pentru a ne adapta si a lupta impotriva efectelor schimbarii climatice asupra tarii noastre", a spus Hasan Mahmud, care a explicat ca a reevaluat nevoile tarii in acest domeniu.

Anterior, guvernul anuntase ca va cere 5 miliarde dolari la Copenhaga pentru a face fata fenomenelor extreme tot mai frecvente, ce includ inundatii, cicloane si seceta, conform NewsIn.

"Noi platim pretul emisiilor de gaze cu efect de sera ale tarilor bogate si dezvoltate, iar ele trebuie sa compenseze acest fapt", a mai spus ministrul, care a adaugat ca banii vor fi folositi pentru dragarea raurilor, construirea de diguri, strazi si adaposturi, precum si pentru plantarea de copaci in orase.

Potrivit oamenilor de stiinta, Bangladesh-ul, un stat cu 144 milioane de locuitori, care se numara printre cele mai sarace de pe planeta, este deja afectat de schimbarile climatice.

Comisia interguvernamentala a Natiunilor Unite despre schimbarile climatice (IPCC) a precizat ca o crestere a nivelului marii ar acoperi 17% din suprafata totala a Bangladesh-ului pana in 2050, lasand fara adapost cel putin 20 milioane de persoane.

Intre 7 si 18 decembrie, Copenhaga va gazdui conferinta internationala asupra climatului, la care 192 de tari vor incerca sa incheie un acord mondial privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera care sa inlocuiasca protocolul Kyoto ce expira in 2012.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri