Banca centrala a Rusiei a coborat dobanda cheie cu 0,5 puncte procentuale, la un minim record de 9%, marcand cea de-a noua reducere din aprilie, in contextul in care institutia incearca sa descurajeze speculatiile si sa sustina creditarea catre companii si populatie, potrivit Bloomberg.
Institutia a redus dobanda de refinantare cu jumatate de punct procentual, de la 9,5 la 9%, si a coborat dobanda repo de la 8,5 la 8%, informeaza NewsIn.

Este a noua coborare a dobanzilor din 24 aprilie, ultima masura de politica monetara a bancii fiind reducerea dobanzii cheie cu jumatate de punct procentual, pe 30 octombrie.

Decidentii in materie de politica monetara din Rusia incearca sa impulsioneze creditarea, dupa ce masurile anterioare de relaxare nu au reusit sa aduca o imbunatatire a situatiei din piete, riscand sa franeze revenirea economica, sustinuta in acest an de scumpirea petrolului Ural cu 82%.

Rubla a inregistrat cea de-a doua apreciere in randul valutelor emergente, avansand in acest an cu 8,8%, potrivit datelor Bloomberg.

"Nu credem ca scaderea dobanzii va preveni aprecierea monedei", au declarat Rory MacFarquhar si Anna Zadornova, economisti in cadrul Goldman Sachs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri