Banca americana JP Morgan a revizuit ratingul grupului de retail francez Carrefour de la "neutru" la "overweight", ceea ce determina analistii sa creada ca ar putea beneficia de pe urma vanzarilor de actiuni, iar eficienta ar putea fi imbunatatita, scrie Bloomberg.
"Consideram ca sunt sanse in proportie de 80% pentru o revenire", a anuntat JP Morgan, care a adaugat actiunile grupului pe listele analistilor sai. JP Morgan a revizuit tinta pentru pretul actiunii Carrefour de la 33 euro la aproximativ 60 euro.

Mesajul pozitiv emis de banca americana a saltat pretul actiunilor Carrefour cu aproximativ 3,6%.

Directorul executiv al retailer-ului francez, Lars Olofsson, fost executiv Nestle care a preluat sefia Carrefour la inceputul acestui an, a impulsionat asteptarile analistilor cu planuri ambitioase de relansare a lantului de retail.

Analistii considera ca ceea ce a fost mai rau in urma ciclului de deflatie a trecut si urmeaza o revenire usoara pe o traiectorie pozitiva.

Totusi, JP Morgan a anuntat ca grupul ar putea sa vanda partial operatiunile din afara Europei. Acest scenariu, care in viziunea analistilor este posibil in proportie de 20%, ar putea conduce la o valoare de 52 euro per actiune, estimeaza JP Morgan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri