Grupul austriac de asigurari Uniqa a obtinut in primele noua luni un profit net de 35 milioane euro, in scadere cu 68% fata de aceeasi perioada din 2008, pe fondul scaderii afacerilor din estul Europei, afectate mai ales de deprecierea monedelor locale, a anuntat grupul.
In primele noua luni din 2008, grupul Uniqa inregistrase un profit net de 111 milioane euro.

Din profitul net de 35 milioane euro obtinut de grupul Uniqa in primele noua luni din 2009, 21 milioane euro au reprezentat profitul consolidat, iar diferenta de 14 milioane euro - interesele minoritarilor, informeaza NewsIn.

Primele brute subscrise la nivelul grupului Uniqa au crescut usor in primele noua luni pana la 3,773 miliarde euro, de la 3,758 miliarde euro in aceeasi perioada din 2008.

"Volumul de prime al grupului Uniqa a scazut in primele trei trimestre ale anului 2009 din cauza conditiilor economice dificile, dar si pe fondul efectelor negative generate de deprecierea monedelor din Polonia, Ucraina, Romania si Serbia", se mentioneaza in raport.

La nivelul trimestrului III, in schimb, Uniqa si-a sporit profitul net de 4,5 ori, la 9 milioane euro de la 2 milioane euro, cat inregistrase in intervalul similar din 2008.

In Romania, Uniqa este prezenta prin Uniqa Asigurari, fosta companie Unita, preluata la sfarsitul anului trecut de la Vienna Insurance Group (VIG). Unita era la finalul anului trecut pe pozitia a opta in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 5,61%. Uniqa Asigurari si-a sporit de 3,6 ori profitul net in primul semestru al acestui an, pana la 5,05 milioane lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri