Autoritatile germane sunt gata sa ofere bancilor garantii de 10 miliarde euro pentru a le permite sa acorde mai multe imprumuturi companiilor, relateaza publicatia Spiegel, scrie NewsIn.
Astfel, Berlinul va garanta bancilor creante de 10 miliarde euro, ceea ce le va permite sa genereze noi credite in valoare de circa 100 miliarde euro, intr-un moment in care penuria de lichiditati pune in pericol fragila revenire economica.

Pachetul de finantare oferit de guvern provine din fondul alocat pentru combaterea crizei economice.

Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a avertizat recent ca bancile germane ar putea fi nevoite sa-si deprecieze active de 90 miliarde euro pana la finalul anului viitor, din cauza crizei.

Cel mai mare risc provine din creditele acordate, in conditiile in care companiile sau persoanele fizice au inca mari dificultati sa-si ramburseze imprumuturile, subliniaza Bundesbank, in ultimul sau raport anual legat de stabilitatea sistemului financiar german.

Revenirea din ultima perioada a pietelor financiare si imbunatatirea bilanturilor inregistrata de multe banci, mai ales de Deutsche Bank - cea mai mare banca germana -, nu inseamna ca actuala criza financiara s-a incheiat, a avertizat banca centrala a Germaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri