Catastrofele naturale si tehnice i-au costat anul trecut cu 50% mai putin pe asiguratori, respectiv 15,96 miliarde euro, si au provocat moartea a 12.000 persoane fata de 240.000 decese in 2008, a anuntat reasiguratorul elvetian, Swiss Re.
Cauzele tin de sezonul de uragane de mai mica intensitate din SUA, potrivit estimarilor provizorii ale Swiss Re. Datele privind numarul deceselor indica unul dintre cele mai scazute niveluri din ultimii 20 de ani.

Cele mai multe decese au fost inregistrat in Asia, unde cutremurul din septembrie din Indonezia s-a soldat cu 1.000 de morti, in timp ce taifunurile din august si octombrie au cauzat peste 2.000 de morti, potrivit NewsIn.

"In 2009, nu am vazut evenimente de amploarea uraganului Katrina, care a cauzat pierderi de 71 miliarde dolari in 2005. Am fost, de asemenea, norocosi, dar situatia ar putea sa nu se repete anul viitor", a spus economistul sef al Swiss Re, Thomas Hess.

In total, pagubele asigurate si neasigurate au ajuns la 52 miliarde dolari in 2009, fata de 267 miliarde dolari in 2008. Anul trecut a fost al doilea an cel mai costisitor in termeni de daune asigurate, potrivit Swiss Re.

In 2009, furtuna Klaus, care a facut ravagii in Franta si Spania in ianuarie, a fost catastrofa naturala cea mai costisitoare pentru asiguratori.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri