Economia Canadei a crescut in al treilea trimestru cu 0,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, marcand primul trimestru de crestere pozitiva dupa un an de recesiune, insa revenirea a fost sub estimarile analistilor.
Potrivit statisticilor oficiale, produsul intern brut (PIB) al Canadei a avansat cu 0,4% in perioada iulie-septembrie, in contextul in care economistii consultati de Bloomberg prevedeau o crestere de 1%. Declinul din al doilea trimestru, anuntat initial la 3,4%, a fost revizuit la 3,1%.

Pentru a sustine cererea, premierul Stephen Harper prevede un deficit bugetar record, de 55,9 miliarde dolari canadieni (52,9 miliarde dolari SUA), iar guvernatorul bancii centrale, Mark Carney, intentioneaza sa mentina dobanda cheie la nivelul minim record de 0,25% pana in luna iunie.

Carney a precizat ca procesul de revenire ar putea fi mai indelungat decat in cazul altor recesiuni, in contextul in care rata somajului afecteaza nivelul cheltuielilor de consum, iar aprecierea monedei afecteaza exporturile.

"Exista un grad mare de optimism in legatura cu 2010, insa aceasta este natura umana. Nu avem multi indicatori concreti care sa arate ca va fi un fenomen general", a declarat Greg Wight, director executiv Algoma Central Corp, citat de NewsIn.

Nivelul cresterii din al treilea trimestru este sub nivelul anticipat de banca centrala, ce estima o crestere de 2%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri