Activitatea de afaceri din Statele Unite a accelerat neasteptat in noiembrie, in conditiile in care comenzile au sporit, semnaland ca revenirea economiei este pe cale sa continue in 2010.
Astfel, indicatorul afacerilor publicat de Institute for Supply Management din Chicago a urcat la 56,1, cel mai inalt nivel din august 2008, de la 54,2 in octombrie. Economistii estimau ca indicele va cobori in noiembrie la 53. Un nivel peste 50 indica o expansiune a activitatii.

Vanzarile mai mari inregistrate de companii, stimulate partial de pachetul guvernamental de stimuli, si cresterea cererii au generat o scadere a stocurilor, ceea ce sustine productia si revenirea economiei in lunile urmatoare, potrivit NewsIn.

Totusi, continuarea disponibilizarilor creste riscul unei plafonari a cheltuielilor de consum in perioada urmatoare, determinand Federal Reserve, banca centrala a SUA, sa anunte o mentinere a dobanzilor la actualul nivel foarte scazut pentru o perioada mai lunga.

Dupa publicarea acestui indicator, bursele americane au revenit pe verede, dupa un debut in usor declin.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri