Ministrii de finante din Uniunea Europeana au incheiat, ieri, dupa o serie de negocieri dificile, un acord pentru infiintarea in premiera a unor autoritati paneuropene de supraveghere financiara, pentru a nu repeta greselile ce au dus la aparitia crizei, potrivit AFP.
"Am finalizat cinci ore de discutii pe tema proiectului supravegherii europene", a declarat ministrul francez de finante, Christine Lagarde.
"In prezent, avem un document, ce este un compromis, insa ne permite sa avem autoritati de supraveghere la nivel european", a adaugat ea, sustinand ca "Europa a facut astazi un real progres in sectorul financiar-bancar", scrie NewsIn.

"Ministrii au ajuns la un acord", depasind rezervele guvernului britanic, ce ezita sa accepte formele de reglementare supranationala pentru piata din Londra, cel mai mare centru finanicar european, a declarat pentru AFP o sursa diplomatica.

Este vorba de intarirea supravegherii din sectorul financiar, in special pentru institutiile transnationale, in urma crizei din 2008, prin infiintarea a trei noi institutii paneuropene ce vor avea ca scop supravegherea bancilor, grupruilor de asigurari si pietelor. Acestea vor avea o influenta mai mare decat autoritatile nationale de supraveghere.

Compromisul gasit de ministrii europeni de finante "este dedicat unei veritabile coordonari europene, cu posibilitatea de interventie in cazul unui dezacord intre doua autoritati nationale sau in situatii de urgenta, pentru a raspunde la situatiile de criza", a afirmat Lagarde.

"Este un proces dificil, pentru ca nu toata lumea este pe aceeasi lungime de unda", a mai spus oficialul.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri