Consiliul de politica monetara al Federal Reserve a decis sa mentina dobanda cheie in culoarul 0-0,25%, nivel la care este de un an, anticipand ca acest nivel "exceptional de mic" va mai fi mentinut pentru o perioada mai lunga, chiar daca economia isi revine, potrivit Bloomberg.
Fed a repetat ca acest nivel al dobanzilor este conform cu rata redusa de utilizare a resurselor, cu tendintele inflationiste controlate si cu asteptarile inflationiste stabile.

"Inflatia va ramane sub control pentru o perioada", se spune in comunicatul Federal Reserve.

"Cheltuielile gospodariilor par sa creasca intr-un ritm moderat, chiar daca ramane limitata de slabiciunea pietei muncii, cresterea modesta a salariilor, valoarea imobiliara scazuta si inasprirea creditului", se mai arata in comunicatul Federal Open Market Committee.

Fed constata ca "firmele inca reduc investitiile in mijloace fixe" si evita sa angajeze forta de munca, insa observa o atenuare a deteriorarii pietei muncii.

Fed a precizat ca va continua sa achizitioneze valori mobiliare garantate cu ipoteci in valoare totala de 1.250 miliarde dolari si credite de 175 miliarde dolari in primul trimestru din 2010, insa subliniaza ca cea mai mare parte a facilitatilor de lichiditate se vor incheia in 1 februarie 2010.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri