Marile banci vor trebui sa recapitalizeze o parte mai mare a profiturilor si chiar sa efectueze majorari de capital incepand cu 2012, pentru a depasi eventuale dificultati, arata noile directive ale Comitetului de la Basel, potrivit Reuters.
Acestea vor introduce norme mai stricte privind structura activelor si lichiditatea bancilor, scrie NewsIn.

"Normele vor fi dezvoltate pana la finalul lui 2010 si vor intra in vigoare treptat, pe masura ce conditiile financiare se amelioreaza si redresarea economica se confirma, pentru a putea intra in vigoare pana la finalul lui 2012", a anuntat comitetul.

Printre noile reglementari sa afla cele care ar trebui sa incurajeze bancile sa isi consolideze fondurile proprii in vremuri propice, pentru a putea conta pe siguranta acestora in conditii dificile, precum si cele care fixeaza normele minime de lichiditate pentru bancile cu prezenta internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri