Discutiile intre presedintele american Barack Obama si premierul chinez Wen Jiabao au permis inregistrarea unor progrese in vederea realizarii unui acord mondial asupra climatului, a precizat un oficial american care a dorita sa-si pastreze anonimatul, citat de AFP.
Obama si Wen le-au cerut propriilor negociatori sa-si continue eforturile in vederea incheierii unui acord, dupa ce au discutat aproape o ora, potrivit NewsIn.

Cei doi lideri au vorbit despre obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, finantarea pentru tarile in curs de dezvoltare si monitorizarea angajamentelor tarilor in privinta reducerii emisiilor.

Anterior, premierul japonez Yukio Hatoyama a cerut, in timpul conferintei despre climat de la Copenhaga, realizarea unui acord politic "robust", chiar daca nu va fi "neaparat perfect", si a vorbit despre "dezonoare" daca sefii de stat ar urma sa plece din Danemarca fara un acord.

De asemenea, presedintele rus Dmitri Medvedev avertizase ca drumul spre realizarea unui acord asupra climatului va fi inca "lung si dificil", deoarece dificultatile au fost "subestimate", in timp ce presedintele SUA, Barack Obama, ceruse celor 120 de sefi de state prezenti la summit sa faca compromisuri pentru realizarea chiar a unui acord "imperfect" de lupta impotriva schimbarilor climatice, pentru ca vremea amanarilor a trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri