Grupurile Carlyle, Blackstone, Newbridge Capital si alte mari companii internationale patrund puternic pe piata chineza, cu intentia de a profita de ritmul record de crestere a economiei acestei tari. Carlyle, un grup industrial cu sediul in Washington D.C, este, potrivit cotidianului britanic "The Daily Telegraph", prima companie privata care obtine controlul majoritar asupra unui mare obiectiv industrial chinez proprietate de stat.


Contra 375 milioane de dolari investitie in cel mai mare constructor de masini din China, Carlyle realizeaza patrunderea de cea mai mare anvergura din ultimii ani in economia infloritoare a acestei tari, subliniaza ziarul amintit. Concret, Carlyle a achizitionat 85 la suta din Xugong Group Construction Machinery, din provincia Xuxhou, la capatul a doi ani de negocieri cu guvernul local, caruia i-au ramas in proprietate 15 la suta din actiuni. Achizitia definitiva urmeaza a fi aprobata si de guvernul central de la Beijing, desi se pare ca este o simpla formalitate, negocierile fiind desfasurate cu stiinta acestuia. Combinatul industrial Xugong produce macarale, utilaje pentru finisarea drumurilor la suprafata, mijloacele auto necesare pompierilor in lupta contra incendiilor si alte echipamente grele.


Numai anul trecut a vandut masini si utilaje in valoare de 800 milioane de dolari. Firma americana si-a anuntat un plan de investitii in Asia de un miliard de dolari. In context, "The Daily Telegraph" releva ca fluxul de capitaluri straine spre China a depasit in primele opt luni ale anului acesta valoarea totala a investitiilor chineze, care in tot anul 2004 au fost de 2,06 milioane dolari. Marile grupuri internationale, concluziona cotidianul britanic, sunt atrase in ultima vreme cu preponderenta spre Asia, de cresterile record ale unor tari din zona si de profiturile mari ce le pot avea, ajungand pana la 25 la suta anual sau chiar mai mult.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri