Produsul intern brut (PIB) al SUA a crescut in trimestrul al treilea intr-un ritm mai scazut decat fusese anticipat, de numai 2,2%, fata de trimestrul similar din 2008, ca urmare a reducerii de catre companii a cheltuielilor si a stocurilor.
Anterior, departamentul pentru comert al SUA anuntase o crestere economica, in ritm anual, de 2,8% in perioada iulie-septembrie, conform NewsIn.

Imbunatatirea cheltuielilor de consum, precum si scaderea record a stocurilor de produse in acest an ar putea duce la avansuri ale productiei ce ar putea mentine SUA pe crestere si in 2010. In acelasi timp, companii precum Dell au inregistrat castiguri in urma investitiilor, un semnal pozitiv ce arata ca extinderea va fi sustinuta.

Trimestrul al treilea este primul de crestere economica al SUA, dupa patru trimestre consecutive de declin al PIB, prima economie mondiala iesind in vara din cea mai lunga recesiune de dupa 1930.

Cresterea consumului a fost revizuita usor in scadere la 2,8%, atingand cel mai inalt nivel de dupa primul trimestru din 2007. Investitiile nu au avansat decat cu 5% in trimestrul al treilea, fata de 8,4% in estimarea anterioara.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri