Ministrul rus al finantelor, Alexei Kudrine, a avertizat, miercuri, asupra riscurilor care ar putea afecta economia Rusiei in 2010, ca urmare a masurilor de stimulare a redresarii, chiar si in conditiile in care tara a iesit din recesiune in trimestrul al treilea din acest an.
"In trimestrul al treilea, am inceput sa iesim din recesiune", a spus el intr-o conferinta de presa, adaugand ca "incertitudinele sunt in continuare foarte importante" si este nevoie de "vigilenta" in anul viitor. "Sunt riscuri care au aparut ca urmare a masurilor artificiale de stimulare aplicate si care au afectat deficitul bugetar", a mai spus Kudrin.

Ministrul rus a mai prevenit ca trebuie urmarita cu atentie inflatia, considerata unul dintre principalele pericole anul viitor. In 2009, inflatia nu va depasi 7,5%, potrivit lui Kudrin, iar la inceputul lui 2010 ar putea avea loc o "crestere sezoniera" a acestui indicator, potrivit NewsIn.

Oficialul rus a adaugat ca economia rusa ramane vulnerabila in fata factorilor externi, precum ieftinirea petrolului, restrangerea creditarii, renuntarea la masurile anticriza si riscul unei cresteri mari a datoriilor anumitor state.

In 2009, economia Rusiei e estimata sa scada cu 8,7%. Rusia a fost puternic afectata de criza economica si financiara mondiala, mai ales dupa scaderea preturilor hidrocarburilor, care reprezinta 60% din totalul exporturilor. Agentia de rating Standard and Poor's preciza luni ca perspectiva ratingului Rusiei de la negativa la stabila, ca urmare a revenirii mai rapide ca economiei, pe fondul preturilor mai mari ale petrolului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri