Directorul general al bancii britanice Royal Bank of Scotland (RBS), la care statul a devenit actionar majoritar in urma crizei financiare, a dat asigurari ca RBS va acorda cele mai mici bonusuri pe care si le poate permite, dar ca nu va putea renunta complet la ele.
"Nu vom varsa niciun ban mai mult decat este necesar", a declarat directorul general al RBS, Stephen Hester (foto), in timpul unei audieri in fata comisiei de finante a Parlamentului britanic, dar a refuzat sa prezinte vreo estimare despre bonusurile care ar putea fi acordate de RBS in acest an. Suma exacta va fi publicata la finalul lunii februarie, a precizat el.

"Este datoria mea sa apar interesul actionarilor si sa ofer cel mai mic volum al primelor pe care grupul si-l poate permite pentru a motiva salariatii", a spus Hester.

Totodata, directorul RBS a explicat ca banca este "prizoniera pietei" si nu poate sa-si priveze complet angajatii merituosi de primele exceptionale, deoarece risca sa-i vada plecand la bancile concurente, informeaza NewsIn.

Politica bonusurilor a suscitat numeroase polemici in Marea Britanie, unde bancile, cu precadere cele americane Goldman Sachs si JPMorgan, par mai degraba dispuse sa achite taxa de 50% pe totalul bonusurilor - masura ce a fost anuntata in decembrie de guvern - decat sa reduca sumele consacrate acestora.

RBS este detinuta in proportie de 70% de statul britanic din toamna 2008, insa participatia va urca la 84% odata cu aderarea bancii la schema guvernamentala de protectie impotriva activelor bancare toxice.

Hester a adaugat ca restructurarea RBS, care are loc ca urmare a salvarii bancii britanice de catre stat, se va derula mai rapid decat calendarul prevazut, si a confirmat sa statul va incepe sa-si vanda participatia la capitalul grupului in urmatorii 3-4 ani.

RBS este prezenta pe piata romaneasca printr-o sucursala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri