Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a majorat perspectiva de rating a Rusiei de la negativa la stabila, dupa ce scumpirea materiilor prime a sustinut finantele guvernamentale ale celui mai mare exportator de energie din lume.
Fitch a majorat perspectiva Rusiei de la negativa la stabila si a confirmat ratingul 'BBB' al creditelor pe termen lung in valuta si in moneda locala.

"Revizuirea reflecta increderea mai mare in stabilitatea economica si financiara din Rusia", a declarat Edward Parker, director pentru Europa Emergenta in cadrul Fitch, citat de NewsIn.

Majorarea perspectivei vine in contextul in care Rusia pregateste prima vanzare internationala de obligatiuni din ultimul deceniu. Fitch este cea de-a doua agentie de rating care a majorat perspectiva Rusiei, dupa Standard & Poor's, ce a luat decizia ca urmare a scumpirii petrolului Ural, principalul export.

Scumpirea materiilor prime a ajutat Rusia sa depaseasca cea mai grava recesiune din istorie si a dus la un deficit bugetar mai mic decat indicau estimarile realizate de guvern pentru 2009.

"Revenirea preturilor la petrol, revenirea afluxurilor de capital din sectorul privat si a activitatii economice, incetinirea inflatiei, reducerea riscurilor din sectorul bancar si deficitul bugetar sub asteptari din 2009 sustin decizia de a revizui perspectiva de rating a Rusiei la stabila", a declarat Parker.

Decizia Fitch este "o recunoastere a corectitudinii masurilor luate de guvernul" Rusiei, ce au avut ca obiectiv stabilizarea sistemului finanicar, a declarat ministrul rus de finante, Alexei Kudrin.

Guvernul rus intentiona sa vanda in acest an pe pietele internationale titluri de stat in valoare de 17,8 miliarde dolari. Troika Dialog, cea mai veche banca de investitii din Rusia, a anuntat pe 20 ianuarie ca majorarea veniturilor din petrol a inlaturat nevoia de creditare a Rusiei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri