Economia americana a crescut probabil in ultimele luni din 2009 in cel mai intens ritm din ultimii patru ani, in contextul in care fabricile au majorat productia si companiile au achizitionat echipamente noi, estimeaza analistii citati de Bloomberg.
Produsul intern brut (PIB) a avansat in perioada octombrie-decembrie cu 4,6%, de peste doua ori mai rapid decat in trimestrul precedent si in cel mai intens ritm din primul trimestru al anului 2006, potrivit NewsIn.

Alte statistici ar putea indica o crestere a comenzilor pentru bunuri de folosinta indelungata si o scadere a vanzarilor de locuinte.
Producatori precum Intel Corp. sustin revenirea, in contextul in care cresterea cererii si scaderea stocurilor determina companiile sa majoreze productia.

Totusi, scaderea cheltuielilor de consum dupa al treilea trimestru, odata cu expirarea programului primelor de casare, arata ca rata somajului, ce a atins 10%, afecteaza revenirea economiei, ceea ce ar putea determina banca centrala sa mentina dobanzile la nivelul minim actual.

"Stocurile vor sustine cel putin jumatate din crestere, daca nu mai mult", a declarat Joshua Shapiro, analist in cadrul Maria Fiorini Ramirez Inc. "A existat o cantitate enorma de stimuli din partea guvernului, ce vor expira de-a lungul anului, asa ca este inca neclar in ce masura se poate sustine economia pe cont propriu", a adaugat el.

Oficialii Federal Reserve vor sustine economia prin sustinerea costurilor de creditare aproape de zero la reuniunea din aceasta saptamana, estimeaza analistii.

Oficialii Fed se vor reuni pe 26 si 27 ianuarie si ar putea anunta mentinerea dobanzilor la un nivel "exceptional de mic" pentru "o perioada indelungata".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri