Uniunea Europeana nu are un plan de rezerva pentru a oferi suport Greciei, a declarat comisarul european pentru afaceri monetare Joaquin Almunia, in incercarea de a convinge investitorii ca statul elen poate rezolva problemele de deficit bugetar, cel mai mare din intreaga regiune, potrivit Bloomberg.
“Nu exista riscul de a intra in incapacitate de plata”, a declarat Joaquin Almunia intr-un interviu pentru Bloomberg TV la Forumul Mondial Economic de la Davos. "Grecia nu va intra in incapacitate de plata. Nu exista incapacitate de plata in zona euro", a subliniat Joaquin Almunia (foto).

Titlurile de stat ale Greciei s-au depreciat, in urma speculatiilor potrivit carora statul elen ar avea nevoie de suport financiar din partea Uniunii Europene pentru a finanta datoria publica. Primul ministru George Papandreou a infirmat ieri zvonurile potrivit carora ar fi cerut sprijin din partea blocului european.

Potrivit publicatiei germane Handelsblatt, ministri de finante din zona euro sunt foarte ingrijorati de situatia din regiune, din cauza problemelor majore cu care se confrunta Grecia si alte natiuni.

In decembrie anul trecut, trei agentii de evaluare financiara au coborat ratingul de tara al Greciei la cel mai mic nivel din zona euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri