Grupul farmaceutic elvetian Roche Holding a afisat o crestere de 11% a profitului net din al doilea semestru din 2009, la 4,59 miliarde franci elvetieni, sustinut de economiile realizate prin preluarea Genentech Inc si de cererea mai mare pentru vaccinul Tamiflu.
Profitul a crescut la 4,59 miliarde franci elvetieni (4,35 miliarde dolari), de la 4,15 miliarde franci in aceeasi perioada a anului trecut.

Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale ale grupului, in anul 2009, cu 10%, in moneda locala la 49,1 miliarde franci elvetieni.

“Intr-un mediu extern extrem de turbulent, Roche a performat extraordinar de bine. Vanzarile ambelor divizii ale grupului Roche au crescut peste mediile pietelor pe care activeaza. De asemenea, am pus bazele pentru o crestere viitoare: linia de cercetare si dezvoltare a diviziei de farmaceutice cuprinde acum 10 noi molecule aflate in ultimele faze de dezvoltare – ceea ce este remarcabil comparativ cu orice standard al industriei farmaceutice”, a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Vanzarile diviziei de farmaceutice a Roche, in anul 2009, au crescut cu 11% in moneda locala (8% in franci elvetieni), totalizand 39.0 miliarde de franci elvetieni. Aceasta crestere a fost sustinuta in principal de medicamentele din portofoliul de oncologie, produse ce au inregistrat o crestere sustinuta, Roche fiind lider mondial al pietei de medicamente destinate tratamentului cancerului.

La acestea s-au adaugat vanzarile importante inregistrate de medicamentul antiviral destinat tratamentului gripei. Pentru anul 2010 se estimeaza ca vanzarile acestui medicament vor scadea de la 3.2 miliarde de franci elvetieni la aproximativ 1.2 miliarde.

Vanzarile diviziei de farmaceutice au adus 80% din cifra totala de afaceri a Roche, iar divizia de diagnostice a contribuit cu 20% din cifra de afaceri.

Investitiile in cercetare si dezvoltare au crescut in anul 2009 cu 12% comparativ cu anul 2008, la 9.9 miliarde de franci elvetieni. Linia de cercetare si devoltare a diviziei de farmaceutice include 10 molecule noi aflate in ultimele faze de dezvoltare. La aceastea se adauga 30 de noi indicatii pentru produsele deja inregistrate, aflate in ultimele stadii de cercetare si dezvoltare.

Se estimeaza ca in urmatoarele 12-18 luni, Divizia de Farmaceutice a Grupului Roche va depune spre aprobare autoritatilor de reglementare extinderea unora dintre indicatiile medicamentelor din portofoliul de oncologie precum si o noua molecula pentru tratamentul diabetului de
tip 2.

Compania a precizat ca performantele din al patrulea trimestru nu indica tendinta din 2010 si ca cifrele vor avea o evolutie pozitiva incepand cu luna inauarie.

Roche si-a confirmat estimarile pentru 2010, ce prevad o crestere a castigurilor per actiune de peste 10%.

Grupul elvetian Roche este prezent in Romania de peste zece ani si activeaza in arii terapeutice precum oncologia, tratamentul anemiei, obezitatii si transplant, avand un portofoliu cu peste 35 de produse.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri