Bulgaria risca sa piarda o mare parte din fondurile sale europene, a avertizat un raport al comisiei parlamentare pentru afaceri europene, care arata ca abia 1,3% din fondurile atribuite pentru perioada 2007-2013, a caror valoare depaseste 15 miliarde de euro, a fost cheltuita in realitate.
Lentoarea procedurilor si neregulile (supraestimarea proiectelor, conflictele de interese) sunt principalul obstacol in realizarea proiectelor, potrivit raportului anual al comisiei, citat de AFP. Daca in 2009 au fost aprobate proiecte in valoare de 1,4 miliarde de euro, abia 72 de milioane au fost acordate beneficiarilor, informeaza NewsIn.

De pilda, daca nu vor fi realizate proiectele prevazute pentru constructia de autostrazi si pentru ameliorarea navigatiei pe Dunare pana la sfarsitul anului 2010, tara va pierde 203 milioane de euro din programul Transport, bugetat cu 2 miliarde de euro, a avertizat presedintele comisiei, Svetlozar Tancev.

El a spus ca in ultimele luni se constata, totusi, o accelerare a utilizarii fondurilor europene. 350 de milioane de euro din diferite programe (infrastructura, competitivitate, reforma administrativa) trebuie cheltuite pana la vara.

In 2008, Bulgaria a pierdut deja fonduri europene din cauza lipsei de progrese in lupta impotriva fraudei si a coruptiei. Comisia Europeana a suspendat atunci timp de mai multe luni sute de milioane de euro din fondurile de preaderare la care tara, membra a UE din 2007, avea inca dreptul. 220 de milioane de euro au fost pierdute definitiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri