Comisia Europeana a prezentat masuri destinate sa intareasca biroul statistic al UE, Eurostat, pentru a imbunatati calitatea si fiabilitatea datelor statistice publicate de catre statele membre ale Uniunii, relateaza Les Echos.
Adoptarea acestor propuneri ar avea ca efect mai ales cresterea puterilor de audit ale Eurostat si capacitatea de reactie a UE in cazul unor date statistice nationale imprecise sau inexacte, conform NewsIn.

Masurile prevad vizite mai dese si mai extinse ale reprezentantilor Eurostat, in special in ceea ce priveste procedurile pentru deficit excesiv. Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii in Parlamentul european.

"Sper ca aceasta reglementare va fi adoptata rapid de Consiliul european si de catre Parlament", a declarat intr-un comunicat comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn, inaintea reuniunii ministrilor de finante din zona euro.

"Fiecare stat membru are responsabilitatea de a furniza informatii precise si fiabile privind conturile nationale si finantele publice. Este absolut esential pentru buna functionare a zonei euro si pentru increderea reciproca in cadrul UE", a adaugat el.

Eurostat a anuntat luna trecuta ca Grecia a falsificat unele din statisticile sale economice, pentru a reduce valoarea deficitului bugetar si a datoriei publice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri