Un grup format din mai multi investitori a inaintat o oferta comuna de preluarea a clubului englez de fotbal Manchester United de la familia Glazer, care a fost criticata de suporteri din cauza datoriilor pe care le-a acumulat clubul, scrie USA Today.

Discutiile sunt inca in stadiul primar si sunt conduse de brokerul de pariuri Keith Harris, presedintele companiei de investitii Seymour Pierce, si Jim O'Neil, economist sef in cadrul Goldman Sachs, in colaborare cu gruparea de suporteri Manchester United Supporters Trust (MUST)

Clubul sportiv a fost evaluat de revista Forbes la 1,8 miliarde dolari, dar familia Glazers a declarat ca nu intentioneaza vanzarea acestuia.

Potrivit ultimelor rezultate financiare din semestrul incheiat la 31 decembrie, United a raportat pierderi in valoare de 144,7 milioane lire sterline (216 milioane dolari).

Grupul de finantisti, care s-au descris ca fiind "foarte instariti" si care si-au ales numele "Red Knights" ("Cavalerii Rosii") s-au intalnit la Londra pentru a inainta oferta ce depaseste un miliard de lire sterline.

"Acest grup sustine managementul actual insa urmarim posibilitatea de a face o propunere familiei Glazer in legatura cu detinerea Manchester", au anuntat investitorii Red Knight. Potrivit comunitatului de presa emis de Red Knight, pana in prezent Glazers nu a oferit niciun raspuns.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri