PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) aniverseaza anul acesta cel de-al 76-lea an in care gestioneaza procesul de vot al membrilor Academiei Americane de Arta si Stiinte (The Academy) pentru acordarea premiilor Oscar. Brad Oltmanns si Rick Rosas vor duce mai departe traditia de a conduce procesul de numarare a voturilor si vor fi singurii doi oameni din lume care vor cunoaste identitatea castigatorilor premiilor Oscar inaintea celei de-a 82 ceremonii anuale de decernare a premiilor Oscar, care se va desfasura duminica 7 martie 2010.

“Increderea si integritatea au stat la baza relatiei noastre cu PricewaterhouseCoopers timp de 76 de ani”, a declarat Tom Sherak, presedintele Academiei.

“Asteptam cu nerabdare realizarile de exceptie ale industriei cinematografice, cu PwC drept partenerul nostru in desfasurarea procesului de vot pentru multi ani de acum inainte.”

Pe parcursul celor 76 de ani, procesul de vot a ramas acelasi si nu a existat niciodata vreo incalcare a standardelor de securitate si confidentialitate.

Pentru prima data din 1943, numarul filmelor nominalizate la categoria Cel mai Bun Film a fost extins de la 5 la 10. Nominalizarile au fost decise si castigatorul va fi selectat prin procedura sistemului de vot preferential.

„Desi regulile de vot s-au schimbat pentru categoria Cel Mai bun Film, scopurile noastre raman in esenta aceleasi - sa asiguram acuratetea, obiectivitatea si confidentialitatea procesului de vot”, a declarat Brad Oltmanns, cel care a coordonat procesele de vot ale Academiei incepand cu anul 2004. Pentru a asigura confidentialitatea deplina, Oltmanns si Rosas au condus grupul de contabili care lucreaza la proiect dintr-un loc ultra-secret. „Suntem mandri de istoria noastra de confidentialitate deplina si de traditia de a numara manual fiecare vot pentru a asigura cel mai bun nivel de acuratete.”

„Conducerea echipei care se ocupa de numararea voturilor pentru premiile Oscar este unul dintre proiectele care mi-au adus cele mai mari satisfactii din intreaga viata”, a declarat Rick Rosas, cel care a fost implicat in procesul de numarare inca din 2001. „Relatia noastra cu Academia este un motiv extraordinar de mandrie pentru PwC si incununeaza lunga noastra asociere cu Hollywood-ul si cu industria media si a divertismentului.”

Cum functioneaza sistemul de vot pentru premiile Oscar


Formularele de nominalizare au fost trimise catre cei 5.777 de membri cu drept de vot ai Academiei pe 28 decembrie 2009, iar voturile acestora trebuiau expediate pana la 23 ianuarie 2010, ora 17:00. Dupa zece zile, pe 2 februarie, au fost anuntati nominalizatii. Formularele pentru voturile finale au fost trimise pe 10 februarie 2010 si au fost expediate pana pe 2 martie 2010, ora 17:00.

Toate buletinele de vot completate sunt livrate catre PricewaterhouseCoopers. Responsabilii de procesul de numarare a voturilor clasifica in mod manual raspunsurile in concordanta cu regulile Academiei.

Ca masura de precautie, doua seturi complete de plicuri cu numele castigatorilor sunt pregatite si aduse de partenerii PricewaterhouseCoopers la ceremonie pe doua rute separate secrete. Ca o masura suplimentara de precautie, responsabilii procesului de numarare a voturilor memoreaza de asemenea numele castigatorilor.

Identitatea castigatorilor premiilor Oscar este pastrata confidentiala pana acestia sunt anuntati in timpul transmisiunii in direct. In timpul ceremoniei de decernare, Oltmanns si Rosas raman in culise si inmaneaza plicurile prezentatorilor chiar inainte ca acestia sa intre pe scena.

Cifre semnificative din cei 76 de ani de numarare a voturilor pentru premiile Oscar

· Peste 450.000:
Numarul aproximativ de buletine de vot numarate de PricewaterhouseCoopers in cei 76 de ani de parteneriat cu Academia.

· Peste 2.550: Numarul de plicuri cu castigatori livrate de la debutul parteneriatului dintre PricewaterhouseCoopers si Academia Americana de Film in 1941.

· 1.700: Numarul total aproximativ de ore de munca alocate de intreaga echipa PricewaterhouseCoopers (suma orelor alocate de fiecare membru al echipei) in fiecare an pentru numararea si verificarea voturilor manual.

· 34: Numarul transmisiunilor in care au aparut partenerii PricewaterhouseCoopers incepand cu 1953 - primul an in care a fost televizata ceremonia de decernare a premiilor Oscar. Partenerii obisnuiau sa vina pe scena pentru a inmana personal plicurile - de unde si expresia „si plicurile va rog” - dar acest lucru se petrece in prezent in afara scenei. In timpul transmisiunii din 2008, Rick Rosas si Brad Oltmanns au fost prezentati intr-un scurt videoclip amuzant despre procesul de numarare a voturilor.

· 24: Numarul de categorii de premii care vor fi inregistrate pentru cea de-a 82 editie a premiilor Academiei Americane intr-un loc ultra-secret, cunoscut doar de membrii micii echipe de numarare a voturilor a PricewaterhouseCoopers.

· 7: Numarul zilelor necesare pentru numararea manuala a voturilor pentru nominalizari.

· 3: Numarul de zile necesare pentru numararea voturilor finale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri