Barclays vrea sa cumpere o banca majora de retail din Statele Unite, in incercarile de a-si rederesa si celelalte afaceri in afara de divizia bancara de investitii.
Potrivit unor surse avizate, Antony Jenkins, noul director al diviziei de retail banking din cadrul Barclays, pregateste o nota strategica pe care o va prezenta consiliului in urmatoarele doua sau trei luni, informeaza NewsIn.

"Nu este nimic iminent, insa vom profita de oportunitati. Daca vom face o preluare, va fi una majora", a declarat o sursa apropiata bancii.

Barclays nu a identificat inca tintele de preluare si nu a inceput discutii in acest sens, au declarat sursele. Insa bancherii si analistii identifica bancile SunTrust, PNC Financial si US Bancorp, toate salvate in perioada crizei de guvernul american, ca posibile tinte pentru Barclays.

Bancile britanice au fost afectate in trecut de investitiile in sectorul financiar de retail din Statele Unite. Divizia pentru populatie a grupului HSBC a generat pierderi de miliarde de dolari din creditele ipotecare cu grad de risc ridicat.

Cu toate acestea, Barclays scoate in evidenta ca succesul ultimei achizitii de active americane (activele Lehman Brothers) dovedeste ca poate face fata unor achizitii majore.

Jenkins, fost presedinte al Barclaycard, a lucrat in cadrul Citigroup in Statele Unite si cunoaste piata. El nu impartaseste opiniile negative despre piata americana ale predecesorului sau, Frits Seegers.

Barclays a afisat pentru 2009 un profit inainte de taxe de 11,6 miliarde lire, in crestere cu 90%, rezultatele fiind sustinute de preluarea activelor Lehman.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri