Deficitul comercial al Statelor Unite s-a redus neasteptat in ianuarie, in contextul in care cererea de petrol si de autoturisme de import a scazut, relateaza Bloomberg.
Deficitul s-a redus cu 6,6%, la 37,3 miliarde dolari, de la nivelul revizuit de 39,9 miliarde dolari din decembrie, in contextul in care Statele Unite au important cele mai mici cantitati de petrol din ultimii zece ani, arata datele oficiale. Exporturile au scazut cu 0,3%, marcand primul declin din luna aprilie, pe fondul scaderii livrarilor de autoturisme si de aeronave comerciale, conform NewsIn.

Economistii estimau ca deficitul comercial se va adanci la 41 miliarde dolari, de la nivelul afisat anterior de 40,2 miliarde dolari in decembrie, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Importurile au putea reveni in urmatoarele luni, in contextul in care preturile la petrol cresc, cheltuielile de consum se amelioreaza si cresterea economica determina companiile sa isi refaca stocurile. Totodata, revenirea cresterii mondiale si deprecierea dolarului ar putea sustine vanzarile externe ale unor grupuri precum Cisco Systems Inc.

"Cresterile exporturilor din ultimele luni au fost extrem de mari, astfel ca este nerealist sa ne asteptam ca fiecare luna sa fie la fel", a declarat Nigel Gault, economist in cadrul IHS Global Insight. "Deficitul comercial va fi destul de stabil", avand in vedere faptul ca atat importurile cat si exporturile vor creste, a mai spus el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri