Banca centrala a Rusiei vrea sa majoreze ponderea depozitelor pe care bancile trebuie sa le constituie sub forma de rezerve in acest an, in cadrul planului de retragere a stimulilor aplicati in perioada de varf a crizei creditelor, relateaza Bloomberg.

Banca centrala se pregateste sa rezervele minime bancare la nivelul din 2008, anunta NewsIn.

Tranzitia se va face intr-un mod care "nu va permite fluctuatii unice majore in nivelul rezervelor constituite", a mai transmis institutia.

Banca centrala a Rusiei a relaxat cerintele pentru rezervele minime bancare la 1 ianuarie 2009 si a permis creditorilor sa considere fara probleme toate creditele catre persoanele juridice cu intarzieri la plata de pana la 30 de zile si toate creditele catre persoanele fizice cu intarzieri la plata de pana la 60 de zile. Conform regulilor anterioare, bancile catalogau ca neperformante toate creditele catre persoanele juridice cu intarzieri la plata de peste 5 zile si toate creditele catre persoanele fizice cu intarzieri la plata de peste 30 de zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri