Toate actiunile companiei Electricite de France (EDF), care se listeaza la Bursa din Paris, au fost vandute, cu o saptamana inainte de inchiderea oficiala a perioadei de ofertare, informeaza "Le Figaro". Titlurile EDF, destinate investitorilor institutionali, au fost deja subscrise la un pret intre 29,5 si 34,10 euro pe titlu. Conform unor surse de pe piata, cererea este superioara ofertei, ceea ce inseamna ca se poate vorbi deja de un succes.
Fondurile de pensii anglo-saxone si marile companii de asigurari europene au fost cumparatorii semnificativi. Totusi, investitorii institutionali nu constituie grosul subscriptiilor. Persoanele fizice ar putea obtine pana la 70% din cele 206,6 milioane de actiuni puse la bataie.

Persoanele fizice vor putea cumpara actiuni EDF cu o reducere de un euro fata de investitorii institutionali, a precizat ministrul francez de Finante, Thierry Breton. Peste 4 milioane de investitori individuali ar putea achizitiona actiuni EDF, a precizat presedintele grupului francez, Pierre Gadonneix.

Francezii au lansat privatizarea partiala a companiei de electricitate la sfarsitul lunii trecute, actiune in urma careia statul isi propune sa obtina circa 7 miliarde euro. Perioada de ofertare se va incheia la 17 noiembrie, iar emisiunea de actiuni va debuta la 21 noiembrie. In urma listarii, cea mai mare din ultimii patru ani, valoarea estimata a EDF ar putea ajunge la peste 60 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri