Uniunea Europeana trebuie sa decida in aceasta saptamana asupra unui mecanism de sustinere a Greciei, fara de care risca sa provoace probleme monedei unice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice si financiare, Olli Rehn.
"Am facut deja pregatirile tehnice. Ne trebuie acum o decizie politica. Este foarte important pentru Grecia, pentru a sti ce o asteapta", a afirmat Rehn, ntr-un interviu acordat cotidianului finlandez Helsingin Sanomat, citat de NewsIn.

"Suntem intr-un punct de cotitura. Grecia ar putea provoca mari probleme pentru euro sau am putea invata din lectiile acestei crize", a mai spus el.

Rehn sustine ca exista numeroase posibilitati de ajutare a Greciei si ca nu vede un inconvenient in participarea Fondului Monetar International (FMI). "UE este apropiata de FMI. Suntem parteneri", a explicat el.

Franta si Spania au cerut o reuniune a Eurogroup in aceasta saptamana, inainte de consiliul european ce va incepe joi.

Grecia trebuie sa refinanteze imprumuturi de circa 16 miliarde euro, ce ajung la scadenta intre 20 aprilie si 23 mai, si spera ca anuntul unui mecanism european de urgenta va cobori costurile de finantare.

Datoria Greciei urmeaza sa depaseasca in acest an 120% din produsul intern brut (PIB), dupa ce deficitul bugetar a ajuns la 12,7% din PIB in 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri