Serviciul federal rus de supraveghere in domeniul protectiei drepturilor consumatorului, Rospotrebnadzor, a descoperit, la un control la frontiera, un transport de vin din Republica Moldova care nu intrunea conditiile necesare pentru consum, a anuntat directorul institutiei, Ghennadi Oniscenko.
"Este pentru prima oara cand am fost nevoiti sa intoarcem de la frontiera o cantitate atat de importanta (47.000 litri), este un soc pentru noi", a explicat Oniscenko, precizand ca incidentul a avut loc dupa ce viticultorii din Republica Moldova au reluat exporturile pe piata din Rusia, in urma unor indelungi negocieri, relateaza RIA Novosti, potrivit NewsIn.

"Aparent, viticultura din Republica Moldova incepe sa intampine probleme", a anuntat directorul Rospotrebnadzor.

In martie 2006, Moscova a sistat exporturile de vin din Republica Moldova, motivand ca acesta nu corespunde normelor calitatii din Rusia. In plus, autoritatile ruse au afirmat ca au descoperit pesticide si ale substante in baturile din Republica Moldova.

In cea de-a doua jumatate a lui 2007, piata rusa a fost deschisa partial pentru anumite produse, iar restrictiile care vizau importurile de vin din Republica Moldova au fost ridicate definitiv in iulie 2009.

La 19 ianuarie, premierul Vlad Filat a discutat telefonic cu omologul sau rus Vladimir Putin despre exportul productiei vinicole moldovenesti in Rusia. Putin a mentionat atunci ca nu exista probleme in acest sens si ca situatia aparuta in ultima vreme are la baza motive de ordin tehnic, legate de intrarea in vigoare a Acordului privind spatiul vamal unic intre Federatia Rusa, Belarusi si Kazahstan.

In cadrul convorbirii, s-a mentionat ca exportul vinului moldovenesc in Rusia va fi reluat in curand.
Republica Moldova, alaturi de Franta si Bulgaria, este unul dintre cei trei mari furnizori de vinuri pentru piata rusa (12,3% din totalul importurilor).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri