Constructia unei fabrici de ciment in statul american Missouri, proiect in valoare de 600 milioane dolari va demara in cursul urmatoarelor sase luni, au anuntat oficialii din conducerea grupului elvetian Holcim AG, informeaza AP.

Reprezentantii companiei au precizat ca studiile de fezabilitate si studiile de piata indica faptul ca in SUA exista o cerere pentru o noua fabrica de ciment cu o productie de aproximativ patru milioane tone anual, noua unitate de productie urmand a fi amplasata la 64 de kilometri sud de orasul Saint Louis. Compania elvetiana a subliniat ca noua fabrica de ciment va fi cea mai mare din SUA, productia urmand sa demareze in 2009. Acest proiect, lansat initial in anul 2000, urmeaza sa asigure 1.200 de locuri de munca in perioada de varf a constructiei si alte 200 de locuri de munca dupa finalizare. Unitatea de productie va fi construita pe o suprafata de 1.600 de hectare in apropierea fluviului Mississippi, langa orasul St. Genevieve. Organizatiile ecologiste s-au opus acestui proiect. In luna octombrie 2005, Holcim s-a declarat de acord sa plateasca suma de 3 milioane dolari pentru o serie de proiecte de protejare a mediului inconjurator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri