Revenirea economica a Statelor Unite este mai dinamica decat cea a zonei euro, iar Germania este singurul stat din cadrul G7 care va inregistra o scadere anuala a Produsului Intern Brut (PIB) in primul trimestru, potrivit ultimelor previziuni prezentate de OCDE, citate de Les Echos.
"Revenirea are viteze diferite de la o regiune la alta", a declarat economistul sef al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Pier Carlo Padoan, potrivit NewsIn.

Revenirea din cea mai grava criza dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial este "mai rapida in Statele Unite, Canada si Japonia si mai lenta in tarile europene", a adaugat el, spunand totusi ca situatia este "relativ incurajatoare".

Potrivit previziunilore OCDE, Produsul Intern Brut (PIB) al Statele Unite ar urma sa inregistreze o crestere anuala de 2,4% in primul trimestru si de 2,3% in al doilea trimestru. Este o crestere mai lenta decat in ultimul trimestru din 2009 (+5,6%), insa mai puternica decat cresterea estimata pentru majoritatea celorlalte tari.

Pe de alta parte, Lawrence Summers, consilier economic de la Casa Alba, declara ca Statele Unite au "un drum lung de parcurs" in imblanzirea ratei somajului de la cotele ridicate la care se afla in prezent.

Produsul Intern Brut cumulat al Germaniei, Frantei si Italiei ar urma sa avanseze cu 0,9% in primul trimestru si cu 1,9% in al doilea, dupa o crestere de 0,4% in al patrulea trimestru din 2009.

Germania este singura tara din grupul G7, al tarilor industrializate, al carei PIB va scadea in primul trimestru, cu 0,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, chiar daca economia va reveni la o crestere de 2,8% in al doilea trimestru.

Vezi si FMI estimeaza o crestere economica de doar 1,2% pentru Germania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri