Institutiile financiare multilaterale, Fondul Monetar International si Banca Europeana de Investitii au stabilit ca vor continua planurile de sustinere a revenirii sustenabile a economiei globale si vor juca un rol anticiclic in 2010, mai ales ca redresarea se mentine fragila, a anuntat BEI.
"In afara de raspunsul imediat pentru nevoile create de criza, institutiile financiare multilaterale raman concentrate pe prevenirea crizei, sustinerea cresterii sustenabile si dezvoltare, precum si, in particular, pe nevoia de combatere a schimbarilor climatice", mai arata BEI, potrivit NewsIn.

In ce priveste schimbarile climatice, institutiile financiare multilaterale au decis ca acordul de la Copenhaga reprezinta o oportunitate pentru finantarea masurilor de combatere a acestora.

Totodata, ele si-au exprimat intentia de a oferi sprijin tehnic Organizatiei Natiunilor Unite si au recunoscut importanta incheierii cat mai rapide a unui acord legal constrangator pentru perioada de dupa 2012, cand se incheie protocolul de la Kyoto.

Institutiile financiare multilaterale vor sa-si armonizeze abordarile in ce priveste lupta impotriva schimbarilor climatice si vor sa lucreze impreuna pentru a sustine tarile vulnerabile sa combata efectele incalzirii globale, se mai arata in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri