Polonia va avea sapte zile de doliu national in urma accidentului aviatic soldat cu moartea presedintelui Lech Kaczynski si a numerosi oficiali polonezi, relateaza RIA Novosti.
"Trebuie sa fim uniti in fata acestei uriase tragedii. Astazi, nu mai exista aripa stanga sau dreapta - nu mai exista nicio diferenta. Cu totii suntem alaturi de familiile celor morti", a subliniat noul sef al statului, Bronislaw Komorowski, potrivit NewsIn.

Presedintele rus Dmitri Medvdev i-a transmis condoleante presedintelui in exercitiu al Poloniei, liderul Parlamentului Bronislaw Komorowski, in urma mortii tragice a presedintelui polonez Lech Kaczynski.

"Eu si ceilalti cetateni rusi am fost profund socati de vestea mortii tragice a presedintelui Poloniei, a sotiei sale si a membrilor delegatiei poloneze, care se duceau sa comemoreze masacrul din Katyn", a declarat presedintele rus, dupa cum arata 9AM.

Si premierul rus a transmis condoleante omologului sau polonez, Donald Tusk. "Vladimir Putin l-a sunat pe premierul Tusk si i-a transmis condoleante lui si natiunii poloneze", a spus un purtator de cuvant.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si-a exprimat compasiunea fata de familia presedintelui Kaczynski si fata de familiile tuturor victimelor accidentului de sambata, din Rusia, relateaza The Sydney Morning Herald.

El a transmis condoleante in numele poporului francez si al sau. Sarkozy i-a adus un omagiu omologului sau polonez, "condus de un patriotism arzator, care si-a dedicat viata tarii sale".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri