Presa internationala citeaza opiniile expertilor pe tema accidentului de sambata, in timp ce anchetatorii incearca sa afle cauzele tragediei.
In timp ce anchetatorii incearca sa afle ce s-a aflat la originea prabusirii avionului presedintelui polonez, expertii occidentali fac speculatii, arata NewsIn, citat de 9AM.

Unii experti sugereaza ca de vina ar fi vechimea avionului Tu-154, construit in 1984. New York Times il citeaza pe Paul Hayes, directorul pentru accidente si asigurari din compania Ascend, care spune ca Rusia a oprit fabricarea in masa a acestui tip de avion in urma cu 20 de ani si circa 200 mai sunt in serviciu in lume. Potrivit expertului, modelul folosit de presedinte era unul dintre cele mai noi din cele aflate inca in serviciu..

Presa poloneza scrie ca fostul premier Leszek Miller, care a supravietuit prabusirii unui elicopter in 2003, spusese de mult ca un astfel de dezastru este foarte posibil. Oficialii polonezi cerusera inlocuirea flotei de avioane oficiale, dar li s-a spus ca nu sunt suficiente fonduri.

Jamkes Fallows, corespondent al publicatiei americane The Atlantic, a spus ca "temerile initiale legate de vechimea avionului au fost probabil afara din context". Televiziunea poloneza l-a citat pe Alekxsei Gusev, seful centrului de mentenanta din Samara, care a efectuat recent o revizie a avionului. Acesta a spus ca aeronava prezidentiala nu avea nicio probolema.

Cititi mai multe pe 9AM despre ce s-a intamplat la Smolensk.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri