Companiile aeriene bulgare au inregistrat pierderi de 1,3 milioane de euro din cauza restrictiilor de trafic aerian provocate de norul de cenusa vulcanica, relateaza Sofia News Agency, scrie NewsIn.
"Companiile aviatice bulgare au inregistrat pierderi de 1,3 milioane de euro din cauza curselor suspendate in Europa", a declarat Iovko Iotev, reprezentant al Asociatiei companiilor aeriene bulgare.

Aceasta cifra nu include si cursele suspendate care urmau sa fie facute de alte companii contractate de cele bulgare.

Criza a afectat pana la 1,2 milioane de pasageri pe zi si 29% din aviatia globala, a anuntat Asociatia Internationala pentru Transport Aerian (IATA). Companiile aviatice europene au pierdut 400 de milioane de dolari pe zi din cauza suspendarii traficului aerian, iar pierderile totale sunt in prezent de circa 1,7 miliarde de dolari.

Unii responsabili din industria aviatica au apreciat ca autoritatile europene au exagerat atunci cand au inchis in totalitate spatiile aeriene ale unor tari, fara sa analizeze amenintarea reprezemtata de cenusa vulcanica. Autoritatile au subliniat ca au actionat in functie de regulile existente, stabilite la nivel global de Organizatia internationala pentru aviatie civila, a ONU, in urma cu un deceniu.

Specialistii in securitatea aeriana au declarat ca inchiderea spatiului aerian a fost o masura prudenta, pentru ca nu se cunosc foarte bine efectele particulelor de cenusa vulcanica asupra avioanelor cu reactie si asupra motoarelor lor. Incepand de sambata, counstructorii de aeronave si organismele de reglementare incearca sa inteleaga mai bine problema. Recomandarile lor au dus luni la decizia de reluarea a zborurilor.

Fiecare saptamana de intrerupere a traficului aerian inseamna pierderi intre 4 si 7,5 miliarde euro pentru industria europeana de turism, potrivit unui studiu privind impactul asupra economiilor europene, realizat de banca Ceska sporitelna.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri