Guvernatorul bancii centrale germane, Axel Weber, a criticat rolul Fondului Monetar International (FMI) in planul de salvare a Greciei, sustinand ca acordarea de ajutoare de urgenta este "o interpretare foarte larga" a rolului institutiei, relateaza Les Echos.
In cadrul unui interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung, Weber a subliniat ca "reglajul fin" al economiei nu ar trebui lasat in seama FMI si ca ar fi "problematic" daca institutia si-ar depasi atributiile, potrivit NewsIn.

"FMI trebuie sa se concentreze asupra atributiilor sale de baza, reprezentate de finantarea balantelor de plati si de supravegherea macroeconomica. Trebuie sa discutam asupra modului in care am putea reorienta FMI spre aceste atributii de baza", a afirmat Weber.

Intrebat daca acordarea de ajutoare pentru Grecia face parte din atributiile de baza, Weber a raspuns: "Este cel putin o interpretare foarte larga a regulilor FMI".

Mecanismul oferit Greciei consta in ajutoare de 30 miliarde euro de la statele din zona euro, sub forma unor credite pe o perioada de trei ani, la o dobanda de circa 5% pe an de la tarile din zona euro. Pe de alta parte, un ajutor de 15 miliarde euro va veni de la FMI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri