Moneda europeana a atins cel mai mic nivel din ultimul an in fata dolarului, insa a recuperat o parte din pierderi, sustiuta de anuntul potrivit caruia Fondul Monetar International (FMI) ar putea acorda alte 10 miliarde de euro Greciei.
Euro s-a depreciat la 1,3145 dolari, cel mai mic nivel atins dupa 29 aprilie 2009, de la 1,3175 dolari la finalul sedintei de marti. De asemenea, euro s-a depreciat in fata monedei japoneze, la 122,37 yeni, cel mai mic nivel din 25 martie.

Standard & Poor’s a retrogradat Grecia la categoria fara recomandare de investitii (junk), coborand ratingul tarii la ‘BB+’ (identic cu cel al Romaniei), cu perspectiva negativa. Tot S&P a redus si ratingul Portugaliei, cu doua trepte, de la 'A+' la 'A-',tot cu perspectiva negativa, potrivit NewsIn.

Situatia a inceput sa creeze panica in piete: bursele europene s-au prabusit marti, euro s-a depreciat puternic, iar multi oficiali europeni vorbesc de masuri urgente pentru a limita riscul de contagiune.

"Avand in vedere riscurile de contagiune, euro isi pierde alura de moneda alternativa la dolar. Moneda ar putea testa curand pragul de 1,30 dolari", a declarat Akio Yoshino, economist in cadrul Societe Generale Asset Management din Japonia, citat de Bloomberg.

Euro a revenit insa de la nivelul minim, dupa ce presa internationala a vehiculat ca FMI ar putea suplimenta ajutoarele acordate Greciei. In jurul orei 12.25, ora Romaniei, euro se tranzactiona la 1,3164 dolari.

Potrivit Financial Times, care citeaza bancheri si inalti oficiali de la Washington si Atena, FMI ar putea acorda alte 10 miliarde de euro Greciei, in afara de cele 15 miliarde de euro deja promise. Daca ajutorul suplimentar se va concretiza, FMI va acorda in total 25 miliarde euro guvernului de la Atena, precizeaza publicatia financiara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri