Grecia a refuzat sa realizeze reducerile salariale cerute de Comisia Europeana, Fondul Monetar International (FMI) si Banca Centrala Europeana (BCE) in cadrul discutiilor de la Atena, a anuntat ministrul grec al muncii, Andreas Loverdos, citat de Les Echos.
"In principal, discutiile cu FMI si cu UE se refera la politica salariala. Ne-au cerut suprimarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu, ceea ce noi nu am acceptat", a declarat Loverdos.

Ministrul a facut aceste declaratii in urma unei intalniri cu presedintele Uniunii grecesti a industriilor (SEV).

Intr-o prima etapa a masurilor de austeritate adoptate in martie, guvernul grec a suprimat o serie de prime si a renuntat aproape definitiv la plata celui de-al 14-lea salariu pentru angajatii din sectorul public. Cel de-al 14-lea salariu este acordat sub forma unor prime, acordate de Paste si pentru vacanta de vara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri